Aluthermo Roofreflex

Roofreflex-1-798x800Aluthermo Roofreflex je reflektivna paropropustna folija z odličnimi toplotnimi in akustičnimi izolacijskimi lastnostmi. Čeprav je vodoodbojna – hidrofobna ima odlične paropropustne lastnosti. Sestava je kombinacija reflektivnega geoteksti-la in izolacijkso plasti iz vodoobdbojnih hitro sušečih poliesterskih vlaken.

V primerjavi z obstoječimi parapropustnimi folijami, ki zagotavljajo le vodotes-nost, Aluthermo Roofreflex preprečuje izgubo toplote s kombinacijo reflektivne in nizko kondukcijske izolacije.

V primeru prenove strehe v kombinaciji z obstoječo izolacijo omogoča nemoteno sušenje in dosega izjemne izolacijske prednosti tako pozimi kot poleti.

 

K A K O  A L U T H E R M O  R O O F R E F L E X  D E L U J E

Aluthermo Roofreflex® zmanjša toplotne izgube celotne strehe s kombinacijo različnih lastnosti obstoječe izolacije. Aluthermo Roofreflex® je vodoodporna in zagotavlja popolno zaščito tudi pred vetrom.

Vdor hladnega zraka pozimi je tako onemogočen, zmanjšajo se možnosti za nastanek toplotnih mostov in kondenzacije. Izolacijska plast poliestrskih vlaken preprečuje toplotne izgube in izboljša zvočne lastnosti.

roofreflex-coucheReflektivne lastnosti predstavljajo poleti oviro za infrardeče sevanje in izboljšajo učinkovitost izolacije proti nezaželjenemu pregrevanju prostorov. Izdelek je sestavljen iz dveh plasti.

Končni izdelek je sestavljen iz naslednjih zaporednih slojev:

  1. Reflektina in visoko paro propustna folija.
  2. Plast hidrofobnih (vodo odbojnih), hitro sušečih poliestrskih vlaken s toplotno prevodnostjo λ 0,0366W/M.